НачалоЗад-ушни слухови апарати (BTE)


Зад-ушни слухови апарати (BTE)

Тези слухови апарати се използват за всички видове загуба на слуха от лека до тежка. Те се предлагат в разнообразие от стилове, от мини BTE до по-големите супермощни слухови апарати. Много от тях разполагат с мулти насочени микрофонни системи за по-добро разбиране на реч в шумни ситуации.

Това са вероятно най-разпознаваемите слухови апарати, задушните слухови апарати стоят зад ухото и се свързват чрез малка тръбичка с ушния канал. Благодарение на подобренията в дизайна и миниатюризацията на частите използвани за тяхното производство, тези слухови вече са достатъчно малки и леки, осигуряващи комфорт при носене. Защото те са малко по-големи от вътреушните слухови апарати, можете да очаквате повече автоматични функции и повече мощност за големи слухови загуби.


Плюсове на задушните слухови апарати: Те са способни да осигурят повече мощност и повече функции. Поради малко по-големия им размер са по лесни за манипулиране – включване/изключване, контрол на усилването, смяна на програмите и др.
Задушните апарати с отворен монтаж /
open fit/ са най-новото и най-доброто в дизайна на слуховите апарати, те осигуряват по-естествено усещане и качество на звука за хората с лека до умерена загуба на слуха или загубата му само във високите честоти.
За лица, които имат много ушна кал задушните слухови апарати могат да бъдат идеалния предпочитан вариант. Тъй като слуховия апарат седи зад ухото, не се налага той да се чисти всекидневно. Вместо това индивидуалната отливка или накрайника, който седи в ушния канал може да се сваля и почиства.
Според това кое е най-в
ажно за вас, специалистите по слухопротезиране ще помогнат да изберете най-подходящия слухов апарат.

Зад-ушните слухови апарати могат да бъдат с отворен /open fit/ или затворен монтаж. Затворен означава, че индивидуалната отливка почти напълно изпълва ушната мида и ушния канал.

 

 

BTE hearing aidBTE Конвенционални

 

Слуховия апарат се намира зад ухото и се свързва с ухото чрез стандартен накрайник или индивидуална отливка. Индивидуалната отливка е важна, тъй като изпълнява множество функции за акустика и по-добро чуване. Една от най-важните функции на отливката е да провежда усиления звук към тъпанчето.

 

 

 

Open fitBTE Отворен монтаж /open fit/

 

Отворения монтаж използва тънка тръбичка на мястото на индивидуалната отливка за да се свърже зад-ушния слухов апарат с ухото. Отворените монтажи са по-удобни и затова, че се избягва събирането на влага в ухото. Те са подходящи само за определени слухови загуби, но предимствата им включват високо качество на звука и комфорт при носенето на слухов апарат.

 

 

 

 

 

 

s-series-RICRIC - слушалка в ухото

 

RIC слуховите апарати изглеждат доста сходни с апаратите с отворен монтаж. Разликата е в това, че слушалката (говорителя) се поставя в ушния канал и е свързан с апарата зад ухото чрез тънка жичка. Тъй като говорителчето вече не е в рамките на апарата зад ухото, RIC апаратите са особено малки, леки и незабележими.

Go to top