НачалоНовостиApple навлиза в пазара на слухови апарати

aple logoС новината от GN ReSound, че тази ще година ще въведе ново семейство от висок клас "Произведени за iPhone" цифрови слухови апарати, състезанието е да се осигури безпроблемна връзка между високия клас слухови апарати и смартфони като iPhone. Apple наскоро обяви, че ще адаптира своята нова iPhone IOS 6 операционна система, за да може тя да се свързва със слухови апарати и че работят с най-големите производители, за да се направят "Произведени за iPhone" слухови апарати, които ще доведат до висококачествено цифрово аудио изживяване.

GN ReSound, който вече предостави технология за безжичен пренос в своята популярна серия слухови апарати „Alera“, която е съвместима с 2,4 гигахерцовия протол за предаване на Apple, ще представи скоро нов iPhone съвместим слухов апарат.

Инициативата на Apple за "Произведени за iPhone" слухови апарати е ключов момент в развитието на индустрията за производство на слухови апарати, тъй като тя вкарва слуховите технологии в основните пазари за потребителска електроника.

Фактът, че тези технологии са известни от доста време не е това, което има значение - най-големите производители на слуховия апарати вече имат безжична връзка с периферни устройства, които могат да препредават аудио от телевизори, мобилни телефони и стерео системи директно в техните слуховите апарати. Важното е, че гигант в потребителската електроника като Apple има способността да създаде нови масови пазари сам.

Ще се се случи ли разместване на пазара на слухови апарати?

Apple са заявили сериозните си намерения с две неотдавнашни заявки за патент в САЩ за „нови технологии при слуховите апарати“. Те описват безжична технология, която позволява iPhone или друго мобилно устройство да се интегрира и контролира слухови апарати. Както при много други патентовани технологии, не е ясно какви конкретни потребителски продукти може да включват технологията. Но факта, че Apple ще инвестира в пазара на слухови апарати и патентова технология за него, е знак, че компанията вижда големи възможности.

Ще бъде интересно да видим дали Apple, една от компаниите с най-голям ръст на световните борси, ще може да „подпали“ индустрията на слуховите апарати.

Go to top