НачалоСъвети и ПрепоръкиСъвети при избор на слухов апарат

Съвети при избора на слухов апарат:

Избора на подходящ слухов апарат изисква добри познания по аудиолгия и акустика на суховите апарати, за което ви препоръчваме да се обърнете към добре подготвени специалисти в специализиран Слухопротезен Център

  • Цената на слуховия апарат е фактор, който определя донякъде качеството на слуховия апарат, не не е достатъчен за да се вземе предвид при определяне на най-добрият вариант за избор на слухов апарат. По-скъпо устройство не винаги е по-добро за вашите нужди.
  • Ако смятате, че губите слуха си, консултирайте се с вашия личен лекар. Той евентуално ще ви насочи към УНГ специалист, който е по-запознат с причините и начините на лечение на слухозагуба.
  • Ако слухът ви е нарушен, не използвайте индивидуални средства за увеличаване на звуците като слушалки или други средства за увеличаване на звука, като заместител на слуховия апарат. Това може да забави диагнозата на потенциално лечимо състояние и да причини повече вреди на слуха.
  • Не се доверявайте на продавачи на слухови апарати, които се опитват да ви продадат слухов апарат без медицински преглед или аудиограма.
  • След като сте минали през медицински преглед и се установи, че ви е необходим слухов апарат, търсете „Слухопротезен център“, които предлага продукти от реномирани и световноизвестни производители. Най-добре е ако имате избор от няколко производителя. Може да проверите лицензираните Центрове за слухопротезиране в местната Дирекция за Социално Подпомагане, в сайта на Агенцията за Хората с Увреждания или попитайте в нашия форум.
  • Отделете малко повече време, когато сте решили да закупите слухов апарат. Това е скъпа покупка, така че купувайте само когато сте доволни от отговорите на вашите въпроси. Закупуването на слухов апарат онлайн, от обява във вестника или по пощата е рисковано.


Go to top