НачалоСъвети и ПрепоръкиИндивидуални отливки

Как да се грижим за индивидуалната отливка?

Обикновено е достатъчно да почистваме отливката 1-2 пъти на седмица, но този срок е относителен за всеки потребител.

1Внимателно откачете отливката от слуховия апарат. 

 

 

 

 

 

 

2След това промийте отливката и свързваща тръбичка в топла течаща вода.

 

 

 

 

 

 

3Поставете отливката в чаша с хладка сапунена вода или вода с разтворена в нея таблетка за почистване на отливки. Оставете ги за 10 минути или повече, за да отстраните замърсяванията и ушната кал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4След това, изплакнете отливката с хладка вода.

 

 

 

 

 

 

 

 

5Почистете отливката с мека и суха кърпа. За подсушаване отвътре на звукопровода и тръбичката използвайте помпичка, която може да закупите от вашия слухопротезист. Вкарайте върха на помпичката в отвора на тръбичката и продухвайте докато цялата останала влага се изпари. Ако има вентилационен отвор, продухайте и него.

 

 

 

 

 

 

6Друг начин за подсушаване е като поставите отливката върху мека и суха кърпа и я оставете да изсъхне. Отвора за звука трябва да е обърнат надолу, за да се премахне всякаква влага. Преди отново да поставите отливката на слуховия апарат се уверете, че е напълно суха. Вода или влага може да блокира предаването на звука.

 

 

 

 

 

 

7Свържете отливката към слуховия апарат.

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързващата тръбичка трябва винаги да бъде мека и еластична. Ако пожълтее или се втвърди, тя трябва да бъде заменена. За повечето хора, формата на ушния канал се променя с течение на времето. Ето защо, може да се наложи от време на време, за да се направи нова отливка.

Go to top