НачалоВидове слухови апаратиЦифрови слухови апарати

Цифрови слухови апарати

oticonhearingaids

Цифровите слухови апарати съдържат малък компютърен чип, който може да се програмира според слуховата загуба на всеки индивидуален потребител. Алгоритмите, които контролират цифровия процесор са получени от аудиологични изследвания и позволяват на слуховите апарати да управляват множество функции на звука едновременно.

Комбинацията от високи и ниски тонове, от най-меките до най-високите нива, постоянно се анализират и манипулират. Това заедно с автоматично адаптиране към промените в звуковата среда, осигурява най-доброто възможно слушане.

Цифровата обработка на сигнала също така позволява на напредналите технологии намаляване на микрофонията – най честото оплакване от работата на слуховите апарати. Микрофония е досадното свирене, което понякога издават слуховите апарати. Системите за цифрово управление на микрофонията могат да анализират пътя на сигнала, за да я спрат преди тя да се появи.

Цифровите слухови апарати могат лесно да се адаптират към промени в звуковата среда, предоставяйки ви ясен и приятен звук. Те също така позволяват по-точна настройка към вашата индивидуална слухова загуба, като ви осигурява максимална полза от вашия слухов апарат. Корекции могат да бъдат направени от слухопротезиста ви, когато са необходими.

Технологиите при слуховите апарати непрекъснато се развиват и стават все по-напреднали. Модерните слухови апарати са малки високотехнологични компютри. Слуховите апарати постоянно се усъвършенстват и развиват, за да се осигури по-добро възпроизвеждане на човешкия слух.

Напредъкът дава възможност за увеличаване на броя и на усъвършенстване на функциите, които могат да бъдат вградени в слуховите апарати за подобряване възпроизвеждането на звука. Възможността за адаптиране на слуховите апарати към индивидуалните изисквания по отношение на ежедневието и типа на загуба на слуха постоянно се подобрява.

Най-модерните съвременни цифрови слухови апарати постоянно анализират звуковата среда около вас и сменят автоматично вградените програми, автоматично избират най-подходящия режим на работа за конкретната ситуация.

Цялата работа на слуховия апарат се адаптира непрекъснато, за да ви предостави възможно най-добрите условия за слушане.

bluetooth

Специални опции

 

В допълнение към базовите възможности има много специални функции, които могат да подобрят работата на апарата ви. Те включват неща като адаптивно насочени микрофони и множество слухови програми, адаптивно намаляване на шума, автоматични функции, дистанционно управление, телебобини за използване на телефона и др.

Съвременните слухови апарати позволяват безжична (Bluetooth ®) комуникация с широка гама от електронни устройства като мобилни телефони, телевизори, музикални плейъри, компютри и др.

Как да разберете кои специални функции, ще ви бъдат най-полезни? Всичко зависи от вашия индивидуална загуба на слуха, начина ви на живот и личните предпочитания. Ето защо е толкова важно да се намери опитен слухопротезист, който може да оцени лично ситуацията и да препоръча най-добрата система за вас.

Go to top